Αποκριάτικο γλέντι στον “ΟΜΑΛΟ”

Τρελό καρναβάλι στον «ΟΜΑΛΟ»χορος 001

«Ζεστοί οικοδεσπότες, άριστη φιλοξενία, αμείωτο κέφι μέχρι το πρωί» το τρίπτυχο που εγγυήθηκε και πάλι την επιτυχία, στην ετήσια χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και έκανε τον κόσμο να γεμίσει ασφυκτικά το κρητικό κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ», το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.

Μέλη και φίλοι της κρητικής μουσικής και παράδοσης, γιόρτασαν το προτελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, απολαμβάνοντας μια αυθεντική κρητική βραδιά, με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των «Αδελφών Στρατάκη» και παραδοσιακά εδέσματα με το γαμοπίλαφο του «Μπαντουραντώνη» να αποτελεί όπως πάντα μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία και την αυθεντική ρακή να συνοδεύει κάθε μερακλίδικη παρέα.

Η Αντιπρόεδρος του σωματείου καλησπέρισε  τους προσκεκλημένους και άφησε τα καλωσορίσματα στα κοπελάκια του σωματείου, Α. Μαριδάκη και Μ.-Α.Φιωτάκη, τα οποία  με μια σειρά από μαντινάδες, υποδέχτηκαν θερμά τον κόσμο και του ευχήθηκαν «Καλές Απόκριες». Στη συνέχεια μικροί μαθητές των χορευτικών συγκροτημάτων κατέκλυσαν την πίστα, χόρεψαν κρητικούς χορούς και έδωσαν το ηχηρό μήνυμα  πως η «ΟΜΟΝΟΙΑ» με τους νέους και τις νέες που συσπειρώνει στους κόλπους της, έχει μέλλον και όραμα για να διευρύνει τις δραστηριότητές της, αλλά και για να φανεί αντάξια της ιστορίας της και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του σωματείου, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την αποκριάτικη χοροεσπερίδα του συλλόγου και κάλεσε όλα τα μέλη του Δ.Σ ν’ανοίξουν το χορό.

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Τραγούδια της Κρήτης και όχι μόνο, ταξίδεψαν και θύμισαν στους θαμώνες, πως η παράδοση είναι βαθιά χαραγμένη στο αίμα μας. Η γλυκόλαλη λύρα ξεσήκωνε  μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι ανέβαιναν στην πίστα και δημιουργούσαν το αδιαχώρητο. Αρκετοί βέβαια ήταν αυτοί που επέλεξαν να έρθουν μεταμφιεσμένοι, συμπληρώνοντας έτσι τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ από τη βραδιά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Τραγούδια  και τούρτες γενεθλίων από τους χορευτές του συγκροτήματος, για τον Μ. Βουρλιδάκη και τον Δ. Τσόντο και θερμές ευχές για υγεία και χαρά. Οι εορταζόμενοι ευχαρίστησαν τους φίλους τους και έσυραν το χορό.

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλλά και τα «χρυσά παιδιά» του σωματείου μας, οι πρωταθλητές του κρητικού ποδοσφαίρου με τον προπονητή τους, βρήκαν την ευκαιρία να το ρίξουν λίγο έξω απολαμβάνοντας την αποκριάτικη μάζωξη, με χορό και κουβεντούλα.

Το κέφι, το γλέντι, ο χορός και η διασκέδαση έληξαν με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους προσκεκλημένους, αλλά και με τη γενική ομολογία πως η αποκριάτικη χοροεσπερίδα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», είχε έντονα την σφραγίδα της και δικαίως  καταχωρήθηκε  και πάλι στις επιτυχημένες.