Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» χορεύει στο Βεάκειο για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» χορεύει στο Βεάκειο για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

 Με το χορευτικό της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ξεκίνησε ο συμπατριώτης μας Γιάννης Μαρκόπουλος, την προγραμματισμένη για την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 μεγάλη συναυλία του,  στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά.

Tτο συγκρότημα της Αδελφότητας, χόρεψε χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας του συνθέτη, υπό τους ήχους της λύρας  του Δημήτρη Πρωτογεράκη και του λαγούτου  του  Χάρη Ζαχαριουδάκη.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας, από το έργο «Κρητικός Ορίζοντας» και τον κύκλο τραγουδιών «Εντεύθεν» και παράλληλα μας ταξίδεψε  σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων έργων και τραγουδιών που συνέθεσε εκείνος. Από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», μέχρι το σπουδαίο Λέγκω Λέγκω (Ελλάδα) το οποίο τραγούδησε ο ίδιος αποχαιρετώντας  τον κόσμο.

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις, που συμπληρώθηκαν από τις νεότερες, προσέφεραν μια υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία,  ενώ το κρητικό χρώμα που έδωσαν τα παιδιά της Αδελφότητας, έκανε τα βραδιά μαγευτική.

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

16.qxd

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *