16-09-2016 ΛΑΜΠΑΔΡΟΔΟΜΙΑ. Με άρωμα Κρήτης η «Φλόγα της Αγάπης» στον Πειραιά

Με άρωμα Κρήτης η «Φλόγα της Αγάπης» στον Πειραιά

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

resized_img_2262

 Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, εκατοντάδες εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, διασχίζουν ολόκληρη τη χώρα, μεταφέροντας τη «Φλόγα της Αγάπης» και μεταδίδοντας το μήνυμα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας και της άδολης προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Φέτος η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου 2016 από την Πάτρα  και διασχίζοντας τη χώρα κατέληξε στις 14 Οκτωβρίου  2016, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στην Αθήνα.

Στον Πειραιά τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος της πόλης.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας, συνέχισαν προς το Δημοτικό Θέατρο και τερμάτισαν στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών κ.Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία η οποία πραγματοποιήθηκε από τους εκτελωνιστές, τους αιμοδότες και τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τους χορευτές της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. έδωσαν όπως κάθε χρόνο δυναμικά το παρόν, με χορούς της λεβεντογέννας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αιμοδοσία, ως πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας.