Η Θεατρική ομάδα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κάνει το ντεμπούτο της, «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα»

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1      ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2

Το ντεμπούτο της στο σανίδι, έκανε η θεατρική ομάδα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, δίνοντας μια επιτυχημένη παράσταση με τίτλο «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα», που έγραψε και σκηνοθέτησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Α.-Μ. Ντουντουνάκη.Layout 1

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου που ευγενικά παραχώρησε στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» ο Ιερός Ναός Π. Ηλία, το φιλοθεάμον κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών, που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τους επαγγελματίες. Ανάμεσά τους και πολλά μέλη του Δ.Σ.

Προλογίζοντας την παράσταση η Αντιπρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι κύριο μέλημά της ήταν όπως πάντα, η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις καλλιτεχνικές ομάδες του σωματείου και η μετουσίωση της επωνυμίας του σε πράξη. Στόχοι που επιτυγχάνονται μόνο, όταν οι μαθητές συνεργάζονται στενά για έναν κοινό σκοπό. Δια του λόγου το αληθές δε, προέβαλλε σε οθόνη στιγμιότυπα από το ευχάριστο και γιορτινό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στις πρόβες.

Στη συνέχεια η αυλαία άνοιξε και οι θεατές μεταφέρθηκαν νοερά σ’ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, την Παραμονή των Χριστουγέννων όπου  δύο ηλικιωμένοι βιώνουν τη μοναξιά των Αγίων ημερών, μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η νοσταλγία θα οδηγήσει το νου του πρωταγωνιστή, στον παλιό καλό καιρό, που το σπίτι του έσφυζε από χαρά και ζωντάνια και μέσα από ένα όνειρο, θα περάσουν από μπροστά του σαν μια γλυκιά ανάμνηση, όλα όσα έχουν παρέλθει. Η γνωριμία με τη γυναίκα του στα χωράφια, ο γάμος του, η γέννηση και το μεγάλωμα των κοπελιών του με κόπους και στερήσεις και τέλος οι σπουδές και οι γάμοι τους.

Μια παράσταση με έντονα συναισθήματα και τη λατρεμένη «ελληνική οικογένεια» να αποτελεί το βασικό καμβά, πάνω στον οποίο υφαίνονται τα διάφορα γεγονότα. Η βραδιά ντύθηκε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Γιάννη και Μανούσου Πλυμάκη, ενώ δεν έλειψαν οι χοροί της Μεγαλονήσου, αφού όπως είναι γνωστό σε όλους, ανέκαθεν αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Κρητικού.

Το κοινό γέλασε, έκλαψε ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που  σε κάποιες από τις σκηνές θυμήθηκαν προσωπικά τους βιώματα και ταυτίστηκαν με τους πρωταγωνιστές.

Το τέλος της παράστασης θα βρει παιδιά κι εγγόνια στο πατρικό τους σπίτι όπως παλιά και τους γονείς να περνούν τα πιο «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα» δίνοντας στους παρευρισκόμενους το ηχηρό μήνυμα ότι: «Μοναδική κληρονομιά που αφήνεις στη ζωή σου, είναι η οικογένεια και η υπόληψή σου». Το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου θα δικαιώσει τη σεναριογράφο, τους ηθοποιούς και όλους όσους έλαβαν μέρος σ’αυτή την παράσταση μπροστά και πίσω από τα φώτα, ενώ η γιορτινή ατμόσφαιρα θα ολοκληρωθεί με τα κάλαντα επί σκηνής και το κοινό ν’ακολουθεί συγκινημένο. Τα φώτα της πλατείας θ’ανάψουν και οι θεατές θα σπεύσουν στα παρασκήνια για να συγχαρούν τους συντελεστές και να τους ευχαριστήσουν για τη ζεστή βραδιά που τους χάρισαν.