ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

        Ο κορονοϊός ο οποίος με αφετηρία την πόλη Γιουχάν της Κίνας, ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι ανά τον κόσμο, έκανε μια στάση την Άνοιξη και στην πατρίδα μας. Το ζεστό Καλοκαίρι της Ελλάδας τον έχει προς το παρόν καταστείλει, αλλά το μέλλον του Φθινοπώρου-από άποψη  κρουσμάτων-είναι αβέβαιο.

Ελπίζουμε όμως και ευχόμαστε να είναι ευοίωνο και το ατενίζουμε με αισιοδοξία, κάνοντας τον προγραμματισμό μας όπως οφείλουμε και η πορεία της πανδημίας θα ορίσει, αν αυτός θα υλοποιηθεί ή όχι.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη ότι το επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας θα εκδοθεί τέλος Σεπτεμβρίου 2020, θα θέλαμε από τώρα να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  • Τα μαθήματα χορού και λύρας θα ξεκινήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου, ώστε να αναπληρωθεί ο χρόνος που χάθηκε την εποχή της καραντίνας.

  • Όπως κάθε χρόνο γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου την επέτειο ίδρυσης του σωματείου μας. Έτσι την παραμονή του Τιμίου Σταυρού θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας του Δ.Σ. και των μελών της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καστέλα και ανήμερα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των μελών της, που έπεσαν ηρωικά σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας.

  • Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, με μεγάλη εκδήλωση στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, η οποία θα περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία του σωματείου, χορούς και τραγούδια από τα μουσικοχορευτικά του συγκροτήματα και συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό.

  • Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2020» οι οποίες αναβλήθηκαν τον Μάιο, θα πραγματοποιηθούν 17-20 Σεπτεμβρίου και η «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα συμμετέχει όπως κάθε χρόνο ενεργά.

  • Θα οργανώσουμε υπαίθρια εκδήλωση όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια (γιορτή νεολαίας, γιορτή τσικουδιάς κλπ) με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

  • 31 Οκτωβρίου η πολυάριθμη θεατρική ομάδα του σωματείου, θα δώσει στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μάνα με τους λεβέντες σου και τη μοναχοκόρη».

  • Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, θα γίνει η ετήσια χοροεσπερίδα μας στο κρητικό Κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ».

  • Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2020, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τους μαθητές του Κώστα Μουντάκη, θα πραγματοποιήσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αφιέρωμα στην μνήμη του αείμνηστου καλλιτέχνη, ο οποίος υπήρξε μέλος του σωματείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του.

Ελπίζουμε να σμίξουμε με υγεία και να απολαύσουμε όλες τις εκδηλώσεις, που με χαρά και συλλογικό πνεύμα ετοιμάζουμε.