Καθαρά Δευτέρα 2016

«Μουσκεμένα» κούλουμαP1030857

Δεν γέμισε φέτος χαρταετούς ο ουρανός της πρωτεύουσας, αφού οι καιρικές συνθήκες την Καθαρά Δευτέρα δεν ήταν φιλικές προς τους κατοίκους της. Επί πλέον πολλοί Δήμοι αναγκάστηκαν λόγω κακοκαιρίας, να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει για τα Κούλουμα. Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, ο επίλογος των εορτών της Αποκριάς, γράφτηκε όπως πάντα με κέφι, χορό και τραγούδι.

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον Πειραιά η βροχόπτωση υποχρέωσε τη Δημοτική αρχή να μεταφέρει το παραδοσιακό γλέντι και το σαρακοστιανό τραπέζι, από την πλαζ της Φρεαττύδας, στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης.

Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» δεν πτοήθηκε καθόλου από τον άστατο καιρό και έδωσε όπως πάντα το παρόν, ενισχύοντας  τις προσπάθειες των διοργανωτών για τη διασκέδαση των Δημοτών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου με αποκριάτικες μελωδίες.  Ακολούθησε το μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, το οποίο χόρεψε κεφαλλονίτικους χορούς, ενώ συνέχισε η «ΟΜΟΝΟΙΑ» με τραγούδι από τη γυναικεία χορωδία του σωματείου και πολύ χορό. Τους Κρητικούς χορευτές συνόδεψαν ο Δ. Πρωτογεράκης με τη λύρα και το τραγούδι του και ο Α. Κυριακάκης με την κιθάρα του.

Αμέσως μετά οι δύο σύλλογοι ενώθηκαν σ’ένα μεγάλο κύκλο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς απ’όλη την Ελλάδα, παρασύροντας με το κέφι τους και τους παρευρισκόμενους.

Στο πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι που στρώθηκε, το οποίο ήταν προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα, τα θαλασσινά και ο χαλβάς είχαν την τιμητική τους, γεμίζοντας τους Πειραιώτες με το ευχάριστο συναίσθημα που προκαλεί η ζεστασιά της οικογενειακής ατμόσφαιρας.