Άγιο βασιλόπιτα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2016Η κοπή της βασιλόπιτας της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» 2016

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και οικογενειακό κλίμα, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά « Η ΟΜΟΝΟΙΑ », το βράδυ της Κυριακής (17/1 ), στην αίθουσα εκδηλώσεων V’ammos, του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, κ. Θεόδωρος Τσόντος, απηύθυνε χαιρετισμό στους εκπροσώπους της θρησκευτικής, στρατιωτικής, πολιτικής ηγεσίας, σε εκπροσώπους σωματείων και σε πλήθος κόσμου, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

EΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 380

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 410

ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 130
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πειραιώτικη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, στην οποία έχει την έδρα της η Αδελφότητα. Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης και τονίζοντας την αγάπη του για την Κρήτη παρέλαβε το κομμάτι της βασιλόπιτας για την « ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της πειραιώτικης ομάδας και της παραχώρησης του χώρου από τον Πρόεδρό της κ. Β. Μαρινάκη. Η ερυθρόλευκη φιλοξενία συμπληρώθηκε με την προσφορά γευστικού κεράσματος.
Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σκόρπισε το κέφι στην κατάμεστη αίθουσα. Η γυναικεία χορωδία έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και η ριζίτικη ομάδα ερμήνευσε άφθαρτα, αιώνια τραγούδια της μεγάλης κρητικής παράδοσης. Τα μουσικά συγκροτήματα με λύρες και λαούτα πρόσφεραν τη χαρά του παραδοσιακού κρητικού γλεντιού και οι χορευτές της Αδελφότητας κράτησαν αμείωτο το κέφι της εκδήλωσης με τις χορευτικές τους ικανότητες. Παράλληλα με τη μεγάλη συμμετοχή τους σκόρπισαν συγκίνηση στους παρευρισκόμενους γιατί σε αυτά στηρίζεται το μέλλον της Αδελφότητας, αλλά και η διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων της Κρήτης.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ευχή οι κρητικοί που ζούν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους να συνεχίσουν να διατηρούν και να μεταδίδουν στα παιδιά τους τη μεγάλη παράδοση και κληρονομιά του τόπου μας. Αυτός εξάλλου είναι και ο ευσεβής πόθος της Αδελφότητας Κρητών η οποία μετουσιώνει τη μαντινάδα …..
«Της Κρήτης την παράδοση με ευλάβεια στηρίζω
και όπου σταθώ και όπου διαβώ, μια Κρήτη ζωγραφίζω»……………σε πράξη.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ