Οι Κρητικοί του Πειραιά κόβουν την αγιοβασιλόπιτά τους. 15-01-2017

 ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ  2017

 ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την κοπή της αγιοβασιλόπιτάς της πραγματοποίησε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα δεξιώσεων V’ammos, του σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης», που ευγενικά της παραχώρησε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Η ανταπόκριση θερμή και παράλληλα αντιπροσωπευτική της προσμονής του Κρητικού, να συναντήσει συμπατριώτες και φίλους, να χαρεί, ν’ανταλλάξει ευχές και να συζητήσει διάφορα θέματα, για τις τρέχουσες εξελίξεις του τόπου.

Χαιρετίζοντας τη βραδιά ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, Θεόδωρος Τσόντος είπε ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει «ένα ευχαριστώ από καρδιάς» στον κόσμο που ακολουθεί πιστά την «ΟΜΟΝΟΙΑ» σ’όλα της τα βήματα.

Στη συνέχεια οι μαθητές της λύρας με το δάσκαλό τους Γ. Πλυμάκη, έπαιξαν και έψαλλαν τα κρητικά παραδοσιακά κάλαντα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ευλόγησε τη βασιλόπιτα. Ο Ποιμενάρχης εξέφρασε για άλλη μια φορά από μικροφώνου, τα συγχαρητήριά του στη Διοίκηση του Συλλόγου, για τη συμβολή της στα πολιτιστικά δρώμενα, τονίζοντας ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου σωματείου, είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, είπε μεταξύ άλλων ότι η Αδελφότητα είναι ένας δραστήριος Σύλλογος, που διατηρεί και μεταλαμπαδεύει τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Κρήτης, συμβάλλοντας παράλληλα στις πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά και ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουν το πολυποίκιλο πολιτιστικό και όχι μόνο, έργο τους.

Οι τοπικοί φορείς που προσήλθαν στο βήμα για να παραλάβουν το κομμάτι της πίτας τους, ευχήθηκαν στους οικοδεσπότες «τα καλύτερα», ενώ ο «τυχερός» της βραδιάς στον οποίο έλαχε το φλουρί, ήταν ο π. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Σ. Μανουσάκης.

Η εορταστική ατμόσφαιρα διανθίστηκε με τραγούδια και χορό από τα συγκροτήματα του Γ. Δαγαλάκη και Γ. Πλυμάκη, τη Γυναικεία Χορωδία και τους χορευτές του σωματείου, οι οποίοι σκόρπισαν το κέφι στους παρευρισκόμενους.

Οι προσκεκλημένοι κατά τη διάρκεια της όμορφης βραδιάς, είχαν την ευκαιρία ν’απολαύσουν  ένα πλούσιο κέρασμα, προσφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να χορέψουν και να διασκεδάσουν, ενώ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις εγκάρδιες ευχές της Διοίκησης, για «Καλή Χρονιά» .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων : Oι Βουλευτές Ε. Σταματάκη, Γ. Γεννιά,  Ε. Καρακώστα και  Κ. Κατσαφάδος, ο π. Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος,ι οι  π. Βουλευτές Τ. Νεράτζης, Π. Μελάς και Δ. Καρύδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Δαβάκης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Β. Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Α Γλύκα-Χαρβαλάκου και Κ. Σιγαλάκος, οι Εντεταλμένοι Δ.Σ. Πειραιά, Σ. Βοιδονικόλας και Χ. Ζηλάκου, ο Αντδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας & Πρόεδρος της Ένωσης Κρηιτών Αγ. Βαρβάρας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», Π. Πρεντάκης, ο Διευθυντής  Τροχαίας Πειραιά, Σ. Λάσκος, η Πρόεδρος της Β’ Κοινότητας, Ε. Αθανασίου και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Ε. Χριστοφορίδου, Γ. Αλιφραγκής και Θ. Σκορδίλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου Α. Αντωνακάκης, ο τ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων τ. Επαρχίας Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου Κρήτης «Ο Πρέβελης» Μανώλης Δριδακης, οι επ. Πρόεδροι, της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»  Γ. Ψαρομμάτης και της Παγκρητίου Eνώσεως Κ. Ξυλούρης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και πλήθος κόσμου.

Ανάμεσα δε στα πολλά τηλεγραφήματα που εστάλησαν στην Αδελφότητα για την καλή επιτυχία της εκδήλωσης, ήταν και αυτό του π. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα, του  Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ε. Αυγενάκη και της Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν, Σ. Αντωνάκου.