ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ “ΟΜΑΛΟ” ΤΣΟΥΚΝΟΠΕΜΠΗ” 16-02-2017

                 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ              

    1.qxd  ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ                                    ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

Τσικνίζοντας στον «ΟΜΑΛΟ»

Όλο και περισσότερες γιορτινές μέρες, επιλέγει να περνάει η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με τη μεγάλη «οικογένειά» της. Έτσι για πρώτη φορά φέτος, μάζεψε τα μέλη και τους φίλους της, την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου και το τσίκνισαν όλοι μαζί στον «ΟΜΑΛΟ».

Μια αυθεντική κρητική βραδιά, με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη, στην οποία αν και το καλοψημένο κρέας είχε την τιμητική του, δεν έλειπαν το καθιερωμένο γαμοπίλαφο και τα νηστίσιμα εδέσματα.

Η χοροεσπερίδα ξεκίνησε με τον Πρόεδρο να καλωσορίζει τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί επίσημοι και να τους ευχαριστεί για την  παρουσία τους. Στη συνέχεια τα παλικάρια της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» άνοιξαν το χορό και το Δ.Σ. τους ακολούθησε  στην πίστα, δίνοντας έτσι  το έναυσμα να ξεκινήσει το γλέντι.

Το κέφι κλιμακώθηκε μόλις το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα και οι μαθητές έφεραν όχι το γοβάκι, αλλά μια τούρτα σε σχήμα αθλητικού παπουτσιού, στη δική τους «Σταχτοπούτα», την Φιλένια Βεστάκη,  η οποία είχε τα γενέθλιά της. Η Φιλένια δέχτηκε τις ευχές του κόσμου και φωτογραφήθηκε με τους φίλους της. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αψηφώντας ότι η επόμενη ημέρα ήταν εργάσιμη.

Μια αποκριάτικη μάζωξη, που δεν υστερούσε σε τίποτα από τις Τσικνοπέμπτες στο χωριό, όπου συγγενικές και φιλικές οικογένειες μαζεύονταν στα σπίτια και το έριχναν στο γλέντι, στο χορό, στο τραγούδι και στο τσούγκρισμα των ποτηριών με την ευχή «Υγεία και καλό Πάσχα να φτάσουμε».