ΕΟΡΤΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τιμή στους Άγιους Δέκα Δέκα

 

  Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρευρέθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, προ της Χριστού Γεννήσεως, αντιπροσωπευτικό τμήμα του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος του σωματείου με  τις παραδοσιακές του ενδυμασίες, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για να τιμήσει όπως κάθε χρόνο, τους Άγιους Δέκα.

Μετά τη  Θεία λειτουργία, αρκετά από  τα μέλη της κρητικής αντιπροσωπίας,  μετέλαβαν με ευλάβεια των αχράντων μυστηρίων και στη συνέχεια παρακολούθησαν τη χειροθεσία του κ. Γεωργίου Χρυσού-πτυχιούχου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων-σε αναγνώστη.

Ακολούθησε η καθιερωμένη αρτοκλασία, στη μνήμη των Δέκα εν τη Kρήτη μαρτυρησάντων τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Στο κήρυγμά του  ο Ποιμενάρχης, μεταξύ άλλων συνεχάρη την «ΟΜΟΝΟΙΑ» γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «μεταλαμπαδεύει με ζήλο στις επόμενες γενεές τα ζώπυρα του Γένους»  και ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

Αμέσως μετά, πιστοί και κλήρος με σύμμαχο τον καιρό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, σε κάλαντα και άλλους  χριστουγεννιάτικους σκοπούς, που παιάνιζε κατανυκτικά, μπροστά από τη μεγάλη φάτνη που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο του ναού.

Ακολούθησε ζεστό καφεδάκι σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της περιοχής, όπου οι Κρητικοί του Πειραιά, αντάλλαξαν ευχές με τους διερχόμενους Πειραιώτες και απόλαυσαν την όμορφα στολισμένη πλατεία της πόλης.