Ημερήσια οδική εκδρομή – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Ι. Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ημερήσια οδική εκδρομή – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Ι. Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟ

Συγκέντρωση 07.45 πμ επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Ιακ. Δραγάτση (πεζόδρομος) στο κέντρο του Πειραιά. Επιβίβαση και αναχώρηση 08.00 π.μ. με κατεύθυνση την Πελοπόννησο, μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Αφού κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ καθ’ οδόν θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς Άργος και συγκεκριμένα προς Κεφαλάρι όπου βρίσκεται ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής. Μια όμορφη τοποθεσία με πλούσια βλάστηση και με τα  τρεχούμενα νερά που πηγάζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας. Θα δούμε τα ‘’ιστορικά Σπήλαια’’ (καταφύγια των ηρώων του 1821) πίσω από την εκκλησία, τμήμα της οποίας είναι χτισμένο σε κοίλο βράχο των σπηλαίων.

Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για το γραφικό και αρχοντικό Ναύπλιο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι την αναχώρησή μας το απόγευμα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να περπατήσετε στην παραλιακή ζώνη έως την Ακροναυπλία, να κάνετε τη βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια του με τα  κομψά νεοκλασικά και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, να περάσετε με το καραβάκι στο Μπούρτζι, να προσκυνήσετε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, γνωστό σημείο από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, να  επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην κεντρική πλατεία Συντάγματος ή το Μουσείο Κομπολογιού (Σταϊκοπούλου 25) ή το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (Βασ. Αλεξάνδρου 1 & Σοφρώνη), να γευματίσετε στα ταβερνάκια του κατ’ επιλογήν και να απολαύσετε το ιταλικό παγωτό στο ομώνυμο μαγαζάκι του Ιταλού. Το Ναύπλιο προσφέρει πολλές επιλογές για ότι επιθυμεί ο καθένας και αυτή την εποχή έχει ένα ιδιαίτερο ανοιξιάτικο χρώμα.

Το απόγευμα στις 17.00 μμ θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεση σύντομη στάση, αν απαιτηθεί, για Πειραιά, έχοντας απολαύσει μια ημέρα σε όμορφες γωνιές της πατρίδας μας.